Események

2020 október 2-3. hangulatkeltő kisfilm forgatása

Feltöltés/módosítás: 2021. január 10.

Megpróbáltuk bemutatni, vagy inkább érzékeltetni e két ember nyomát, akik koruk meghatározó személyiségei voltak, s hatásuk máig ér. Életút, illetve eredménylista állítására nem lehet elegendő egy pár perces kisfilm, ezért mi arra törekedtünk az apró részletek bemutatásával, Alexander Horsch időtlen zenéjével, hogy megpendítsük a nézőkben, hallgatókban azt az érzést, melyet ki szeretnénk fejezni a leendő Megbékélés ligetében.

Mai világunkban nem elég a témát felvetni, meg is kell mutatni. Ezért szakembereket kértünk fel az ügy nagyságához méltó, minőségi kisfilm készítésére. Négytagú stábunkkal bejártuk Somogy és Veszprém megye, István és Koppány ütközetéhez kapcsolódó helyszíneit. Természetesen szubjektív a válogatás, de nem is lehet más, hiszen az eltelt idő és a téma nagysága sem ad lehetőséget a teljességre. Jártunk Koppány földjén, Somogyországban, a Nezde hegyén, Somogyvárott a Szentesica forrásnál, a herceg jelképes sírjánál, Veszprémben, István első püspökségének székhelyén. A Sóly-Királyszentistváni csatatéren, s a templomnál, melyet István emeltetett győzelme emlékére. Szentkirályszabadján, ahol a helyi legenda szerint Koppányt lefejezték. Forgattunk napfelkeltétől napnyugtáig.

A csapat tagjai: Szelestey Bianka rendező, Füzesi Tamás operatőr, Dezső Bálint világosító, Szelestey P. Attila mindenes.

A kisfilm zenéjét Alexander Horsch szerzeményei közül választottuk, és az ő engedélyével használtuk fel, ezért köszönettel tartozunk neki.